Cum se curăță argintul?

Niciun comentariu. noiembrie 27, 2018

Dacă ai o bijuterie dragă din argint și s-a înnegrit, probabil vrei să știi cum se curăță argintul, fără a deteriora prețioasa podoabă. Dar, înainte de a afla cum se curăță argintul, haideți să vedem un ghid de îngrijire a bijuteriilor din argint și nu numai.

cum se curata argintul

cum se curata argintul

Ghid de întreținere a bijuteriilor de argint

– păstrați bijuteriile în casetele sau săculeții proprii. Astfel reușiți să preveniți zgârâieturile care pot apărea la contactul cu alte obiecte de acest gen. Noi vă oferim la fiecare produs un săculeț special pentru păstrarea bijuteriei, atunci când nu o purtați.

– curățarea bijuteriilor se face cu ajutorul unei cârpe moi, ușor umezită. Puteți opta pentru un material profesional de curățare sau pentru o bucată de bumbac moale.

– aveți mereu grijă ca bijuteriile dvs. să nu intre în contact cu suprafețe aspre. În felul ăsta se ele pot zgârâia și deteriora.

– pentru confortul dvs, și pentru a evita pierderea bijuteriilor sau deteriorarea lor din cauza factorilor externi (clor, produse de curățare, unelte etc.), evitați să le purtați la piscină, în sala de fitness sau atunci când faceți diverse activități precum grădinăritul.

Cum se curăță argintul?

Bijuteriile din argint care s-au înnegrit își pierd luciul. Dar există soluții pentru a redobândi bijuteria de care te-ai îndrăgostit. Sfaturile pe care vi le dăm sunt valabile și pentru alte articole din argint.

Prima metodă. Oțet. Puneți într-un bol bijuteriile și turnați peste ele oțet cât să le acopere. Lăsați să acționeze între 20-30 de minute, după care clătiți cu apă călduță și ștergeți cu o cârpă moale. Dacă nu aveți oțet, puteți folosi, la fel de bine, zeama de lămâie.

A doua metodă. Pasta de dinți. Luați un bol cu apă călduță și o cârpă moale. Urmează pasta de dinți. Puneți câte puțină pastă pe bijuteria din argint și frecați ușor, între degete, pasta pe bijuterie, până o acoperiți complet. Efectul ușor abraziv al pastei va curăța negreala de pe bijuterii. Dacă petele negre sunt mai persistente, puteți folosi un burete de bucătărie ușor mai abraziv, dar aveți grijă șă nu zgâriați prea tare obiectul. Clătiți bijuteria cu apă călduță și stergeți-o cu cârpa moale.

A treia metodă. Folosiți bicarbonat de sodiu. Într-un vas destul de adânc, așezați o bucată de folie de aluminiu. Peste folie, puneți bijuteriile sau obiectele din argint. Presărați bicarbonat de sodiu suficient cât să le coperiți în totalitate. Între timp, fierbeți una-două căni de apă și turnați, apoi, apa clocotită în vas. Așteptați câteva minute pentru ca bicarbonatul să-și facă efectul. Scoateți bijuteriile și ștergeți-le cu o cârpă moale și apă căldă, curată.

Sperăm că sfaturile noastre v-au fost de ajutor. Urmăriți-ne pe pagina de facebook pentru a fi la curent cu cele mai în vogă bijuterii personalizate, din argint și argint suflat cu aur.